Skip to content

Att hålla sig ständigt uppdaterad

post 2 img@2x

För mig som kommunikationskonsult och skribent kommer uppdragen sällan i en jämn ström. Det är oftast allt på en gång och sedan händer ingenting. Och när jag sitter där med arbete upp över öronen, känner jag ofta stress över allt jag inte gör. Jag borde göra mer för att sälja mina tjänster så att jag vet vad som händer när pågående uppdrag tar slut.

Till det kommer det ständiga flödet av nya verktyg. För att hinna hänga med skulle jag behöva gå på kurs varje vecka. Men det är ohållbart. Jag får nöja med mig att fortsätta ha ett hum om det mesta. Jag får trösta mig med att själva skrivandet ju inte förändras så mycket i grunden – men däremot kunskapen om och verktygen för hur man sprider budskapen och bokstäverna.

Men jag lyckades ändå bli klar med en on-linekurs i digital marknadsföring härom dagen. Online-utbildningar är bra eftersom man kan göra dem när det passar. Nu siktar jag på fler kurser från Google, bland annat för att bli ännu bättre på sökoptimering. Så fort jag levererat nuvarande uppdrag…