Skip to content

En virtuell resa till Stuttgart

tekom

En vitamininjektion

Om det finns någonting positivt med den här våren, så är det att den givit oss nya sätt att arbeta på. Allt har flyttat till Internet där alla deltar på samma villkor. Det är fascinerande att sitta här i São Paulo och delta i alla förvånansvärt intressanta föredrag på distans. Jag deltar i tekoms årligen återkommande sommarkonferens i Stuttgart.

I det digitala konferensrummet samlas tekniska skribenter och dokumentatörer från hela världen. De är här för att lyssna på och ta del av kollegors erfarenheter. Idag har jag bland annat lärt mig hur viktigt det är att ha kunniga människor som designar en chat bot. Det krävs beteende- och språkvetare som tycker till för att användaren ska få den upplevelse som hen förväntar sig.

En annan vinst är en alldeles ypperlig check-lista att använda nästa gång jag deltar i ett dokumentationsprojekt. Vilka frågor jag bör ställa till min kund innan vi startar vårt projekt för att vi ska slippa obehagliga överraskningar efter vägen.

Imorgon fortsätter konferensen. Jag ser fram emot att få ta del av andra nyheter och tips från erfarna kollegor. Den är möjligheten ger verkligen en energiboost. Det blir så mycket ensamtid framför datorn så här i Corona-tider.